Yleinen

Därför kandiderar jag i riksdagsvalet 2019

Mitt politiska intresse har vaknat under de senaste åren och har tagit ordentligt fart efter att jag kom in i kommunalpolitiken för två år sedan. Jag hade kanske tänkt att det skulle stanna vid detta, men så gick det inte. Jag kan väl säga att kunskapen har ökat våndan. Ju mer jag lär mig desto mer finner jag saker som jag tycker att vi borde arbeta för eller ändra på. Samtidigt har det politiska arbetet och de politiska beslut som gjorts under den gångna perioden i riksdagen och speciellt av regeringen haft långt ifrån önskade resultat. Nedskärningar har gjorts på helt fel ställen som drabbar fattiga, barnfamiljer och kvinnor. Dessutom trampas kvaliteten i både utbildning och vård ner till intet.

Nej hörni, så här kan det inte vara. Så här får det inte vara. Nu är det dags för en helt annan sorts politik och jag är redo att kavla upp ärmarna och sätta igång arbetet. Därför vill jag till riksdagen.