Yleinen

Mahdollisuus toimia paremmin 

Tammikuussa on taas edessä uudet vaalit, aluevaalit, jotka tuovat mukanaan suuria muutoksia. Se että sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät pois kunnilta ja yhdessä pelastustoimen kanssa muodostavat uuden hallinnollisen tason, herättää meissä paljon kysymyksiä ja pelkoja. Tämä on hyvin ymmärrettävää ja paljon onkin sellaista mistä meillä ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa. Moni asia ratkaistaan vasta sitten kun uusi valtuusto on valittu hyvinvointialueille ja he pääsevät yhdessä rakentamaan tätä kokonaisuutta.   

Uudet hyvinvointialueet tuovat kuitenkin mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia. Näin ainakin itse ajattelen. Espoo, yhdessä Länsi-Uudenmaan alueen muiden kuntien kanssa, muodostaa suuren hyvinvointiverkoston täynnä laaja-alaista osaamista ja monipuolista kokemusta. Tämä hyödyttää meitä kaikkia. Me voimme oppia toisiltamme ja saada käyttöömme uusia toimintamalleja yli kuntarajojen. Esimerkiksi Espoossa kehitetty tiimiterveysasematoiminta, jossa asiakkaalla on mahdollisuus omaan kontaktihenkilöön ja moniammatilliseen tiimiin, voitaisiin ottaa laajemmin käyttöön Länsi-Uudellamaalla. Samalla myös Hankoossa, Inkoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa, Karkkilassa ja Vihdissä on muita hyviä toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää myös meillä Espoossa. 

On paljon mitä vielä voimme tehdä paremmin, fiksummin, tehokkaammin ja asiakasystävällisemmin. Keskitytään siihen, että kehitetään, parannetaan ja uudistetaan palveluja monipuolisesti, jotta ne vastaavat meidän tarpeisiimme parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt aluevaaleissa meillä kaikilla on oiva mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten haluamme että sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut hoidetaan tulevaisuudessa.

Anne Ahlefelt, RKP Espoon puheenjohtaja 
Ehdokas Länsi-Uudenmaan alueella